FAQ pagina

Zoek  hier het antwoord op uw vragen over:
 • Drivers voor hardware
 • Software updates
 • Andere vragen
Uw antwoord niet gevonden?
Stuur dan een E-mail aan tamminga@tecs.nl en wij proberen u zo snel mogelijk van het antwoord te voorzien.

Als de oplossing voor iedereen interessant is, komt uw vraag met antwoord op deze pagina te staan.Q.    Na een Windows-XP update, na de laatste patch tuesday van microsoft (8 oktober), krijg ik een blauw scherm (BSOD) en start de PC opnieuw op.

A.    Een van de essentiŽle updates, KB2862330 vervangt de USB drivers. Start de PC opnieuw op, zonder gebruik te maken van USB.

        (Op het moment dat er een memory stick, of muis o.i.d. in de USB poort wordt gestoken, crasht de PC.met foutcode 000000fc)

        Verwijder daarna de update KB2862330, of via het configuratiescherm, of m.b.v. de SPuninst.exe in %windows%\%NTuninstallKB2862330\SPUNINST map.

        Start daarna de PC opnieuw op, en verberg de update in windows update.

Q    Ik ben overgestapt naar Windows 8 en ik mis mijn startmenu. Is dat terug te krijgen?

A.    Ja, er is een app (StartMenuX) voor windows 8 die je de startknop teruggeeft. In windows 8.1 heeft Miscrosoft het zelf ook gedaan. zie: www.startmenux.com

Q.    Ik wil op een makkelijke manier weer CD's en DVD's branden in Windows 8. Kan dit?

A.    Het brandprogramma is uit Windows gehaald, maar is makkelijk terug te krijgen d.m.v. de app: CDburnerXP

        Volg deze link: http://www.jadownloads.com/c/cdburnerxp?mkwid=aXqyPXKG&pcrid=3158667207&kword=cdburnerxp&match=e

Q.    Ik ben de ballonnen van windows-xp beu. Is daar iets aan te doen?

A.    Er kan en registersleutel worden toegevoegd die de ballonnen voorkomt. Zet de volgende vetgedrukte tekst in een bestand met notepad of een andere teksteditor:

REGEDIT4

;; ----------------------------------------------------------------------------
;; Disable the balloons in the taskbar
;;
;;
;; This file will set the "Show Balloon" to prevent the enoying balloons.
;;
;; THIS FILE IS PROVIDED ON AN "AS IS" BASIS WITHOUT WARRANTIES OF ANY KIND
;;
;;
;;
;; ----------------------------------------------------------------------------

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]

"EnableBalloonTips"=dword:00000000

sla het op als een bestand met de naam: balloons.reg, en voer het uit.

De vervelende ballonnen zijn dan verdwenen.

(Zet de tekst met kopiŽren - plakken in het bestand. Het downloaden is te gevaarlijk voor malversaties. vandaar....)

Q.    Norman geeft sinds 18 december 2006 een melding dat de verificatiesleutel niet geldig is.

A.    Sinds 18 december 2006 doet zich het verschijnsel voor dat Norman Virus Control verificatiesleutels plotseling ongeldig of onjuist zijn. Een fout-melding hiervan verschijnt op het     scherm van de gebruiker. Het volgende is aan de hand: Tot voor kort was het mogelijk de verificatiesleutel voor Norman Virus Control in de software in te voeren, zonder de verbindingsstreepjes tussen de cijfers en letters over te nemen.

        Een geldige verificatiesleutel bestaat uit 25 cijfers en letters inclusief verbindingsstreepjes waardoor er vijf blokken van vijf cijfers en letters ontstaan. Dit is een voorbeeld van een sleutel:    27QCF-CDG56-KHEB5-596BA-RNRA2 

        Is de verificatiesleutel toch zonder verbindingsstreepjes ingevoerd, dan heeft de software tot dusverre goed gewerkt. Sinds 18 december komt echter de foutmelding op het     scherm. De oplossing voor de gebruiker is: verificatiesleutel opnieuw invoeren, exact conform de licentiebevestiging inclusief verbindingsstreepjes, en vervolgens 'Opslaan' klikken.

Q.   Norman Virus Control geeft een foutboodschap, die zegt dat CCLAW is beindigd, en on-access scan is daardoor gestopt. Is dit een virus en wat is daaraan te doen?

A.   Dit is geen virus, maar heeft de maken met de snelheid van opstarten. Het is simpel op te lossen. Voer het volgende programma uit:
      ga naar START, UITVOEREN,BLADEREN en selecteer het programma c:\norman\nvc\bin\delnvc5.exe. Als dit programma opgestart is kies dan
      REPAREREN en wacht tot norman weer is opgestart ( de N staat weer naast de klok.) e.e.a. moet nu opgelost zijn.

Q:    Ik heb sinds kort breedband internet, en nu werkt mijn ABN-Amro Officenet plus telebankieren niet op deze verbinding.. Waar kan dit aan liggen?

A:   ABN Amro geeft hiervoor de volgende oplossing op https://www.abnamro.nl/nl/zakelijk/bankieren/FAQ_OfficeNet_Plus_Communicatie.html

 • Sluit het pakket af
 • Start de Windows Verkenner (Windows Explorer)
 • Ga naar de installatiemap van het pakket (standaard c:\HNKZ\EXE) en open het bestand telecom.ini
 • Verander indien nodig bij [WINSOCKET_VIAEB] PORT=42 in PORT=21
 • Verander indien nodig bij [WINSOCKET_ITS] PORT=63 in PORT=21
 • Klik links boven in de menubalk op Bestand(File) en klik op Opslaan (Save)
 • Sluit de Windows verkenner af
 • Start het pakket opnieuw op en start een communicatiesessie.

Daarnaast moeten de adressen van de bank servers correct zijn ingevuld:

viaebt.eb.abnamro.com

viaebt1.eb.abnamro.com

Dit moet u doen bij instellingen - verbinding - bank server adressen.

Raadpleeg voor meer hulp de helpdesk van ABN-Amro op tel 0900 1470

Q:    Is het verstandig om Windows up-to-date te houden met de update-service die Microsoft biedt?

A:    Ja, dat is het zeker, hoewel bij sommige updates, zoals XP Service pack 2, het verstandig is de publicaties hierover te volgen. Virus makers, richten zich op de meest verspreidde programma's, zoals Microsoft Windows XP, Internet Explorer en Outlook. Een onveilig code in deze programma's maken hun werk mogelijk. Door de zgn. security-updates van Microsoft regelmatig te installeren, bent u deze vandalen een slag voor. Microsoft heeft pas een vernieuwde website geÔntroduceerd, waarmee u automatisch de updates kunt installeren. Zeker als u een breedband verbinding heeft moet u deze aanzetten op bijv. automatisch downloaden, en zelf bepalen wanneer ze geÔnstalleerd worden.

Q:    Waar vindt ik nuttige tips voor alle Windows versies?

A:   Probeer eens deze website: http://www.onecomputerguy.com/index.html van Bob Cerelli. Daarop vindt u (in het Engels) een hoop gouden tips voor Windows

Q:     Windows 98 Tweede editie geeft bij mij nogal eens problemen met het uitschakelen. Windows hangt dan op de boodschap: Windows is bezig met uitschakelen. Is hier een oplossing voor die altijd werkt?

A:    Bij Windows 98 Tweede editie is het power management herschreven, wat wel eens problemen geeft met sommige hardware. Een oplossing die altijd werkt, en snel is, is het volgende: Voeg op het bureaublad een nieuwe snelkoppeling toe met: rechtermuisknop-nieuw-snelkoppeling. Type voor de opdracht:  c:\windows\rundll.exe user.exe,ExitWindows en noem de snelkoppeling Afsluiten Windows. Ook is het mogelijk het systeem te herstarten door de opdracht te gebruiken: c:\windows\rundll.exe user.exe,ExitWindowsExec  Zet daar een passende naam bij zoals: Herstarten Windows. U kunt ook Windows update starten, en bij de categorie updates voor Windows98, de update installeren voor het afsluit probleem.

Q:    Ik heb momenteel Windows 98 tweede editie op mijn computer. Is het verstandig om Windows Vista of Windows XP te installeren?

A:    Alleen als u er zeker van bent dat voor ALLE hardware in en aan uw computer WIndowsVista / XP drivers beschikbaar zijn, loont het zeker de moeite om Windows Vista of XP te installeren. Dit geldt meestal voor nieuwe computers, maar het is ook verstandig om bij de diverse leveranciers van uw hardware producten (ook scanner, printer, muis toestenbord e.d.) eens te kijken of Windows Vista / XP wel wordt ondersteund. Gebruik in geen geval de drivers op CD of floppy van Windows 9x of Windows NT. Ook is er verschil tussen de drivers voor Windows Vista en Windows XP.    Via het internet kunt u van bijna alle leveranciers de driver pagina bereiken. Maar.... Als u twijfelt of het niet aandurft, en u bent redelijk tevreden met uw huidige versie, begin er dan nog niet aan, en maak in ieder geval, vooraf,  een volledige backup van uw harde schijf.

Houdt rekening met de minimum eisen van het te installeren systeem. (zoals het geheugen!)

Q:    Ik hoorde van vrienden dat ik een virus op een floppy had staan. Kan ik snel mijn computer controleren zonder eerst anti-virus software te kopen?

A:    U kunt een gratis on-line virus-scan uitvoeren via de pagina:

         http://housecall.antivirus.com/housecall/start_pcc.asp